Sisteme de operare bazate pe Linux

Se lanseaza Ubuntu 10.10Pentru cunoscatorii sistemului de operare Ubuntu Linux,  se anuta lansarea versiunii 10.10 Maverick Meerkat chiar pe data de 10.10.2010. Aceasta versiune vine cu inbunatatiri….un nou kernel,se renunta la browserul Mozilla Firefox si la pachetul aptitude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In afara de Ubuntu mai sunt si alte sisteme de operare bazate pe linux pe care le puteti incerca,printre ele cele mai cunoscute fiind:

Fedora


Este o distribuție Linux bazată pe pachete RPM dezvoltată de comunitatea Proiectul Fedora și sponsorizată de Red Hat. Își propune să includă cele mai noi programe libere și cu sursă deschisă. Intitial s-a numit Fedora Core, dar dupa unirea cu Fedora Extras, o dată cu lansarea versiunii 7, denumirea proiectului a fost schimbată în Fedora.

OpenSUSE

Este o distribuție Linux foarte populară, în special în Europa. Numele S.u.S.E este un acronim pentru „Software- und System-Entwicklung”, în limba germană („Dezvoltare de software și sisteme”, în română).

Mandriva

Este o distribuție Linux creată de Mandriva (în trecut Mandrakesoft). Prima versiune a fost bazată pe Red Hat Linux (versiunea 5.1) și KDE (versiunea 1.0) în iulie 1998. De atunci distribuția s-a distanțat de Red Hat și a inclus mai multe unelte originale în principal pentru a ușura configurarea sistemului. Mandriva Linux (în acea vreme se numea Mandrake Linux) a fost inițiativa lui Gaël Duval, care a fost de asemeni cofondator al Mandrakesoft.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s